Faculty of Law UPN Veteran Jakarta

Taupiqqurrahman, S.H.,M.KN.

Assistant Professor of Civil Law

Taupiqqurrahman, born in Bungo on January 02, 1987. Studied Bachelor of Law at the Faculty of Law, Jambi University, in 2010. Master of Kenotariatan Faculty of Law, University of Andalas 2016. Since completing the S-1, some of the work that has been done as, Non-Permanent Lecturer at Muara Bungo University, College of Law, Dipo Star Finance Legal Staff, Bank Mega Syariah Unit, PPAT, AIDS Commission, Consultant on Pasmsimas Program. Director of CV Island Consultant and Director of CV Siginjai Baru II. From 2019 until now as a permanent civil servant lecturer at the Faculty of Law, Universitas Pembangunan Nasional Veteran Jakarta (UPN Veteran Jakarta). I am exploring Bond Law, Agrarian Law, and Contract Drafting.

Some of the scientific works that have been published include:

1. PENINGKATAN STATUS HAK GUNA BANGUNAN MENJADI HAK MILIK (2020),
  2. Bela Negara: Norma, Internalisasi Nilai Bela Negara dan Penegakan Hukum (Pemberdayaan Masyarakat Dalam Pembangunan Konstruksi Sarana Air Minum Sebagai Implementasi Bela Negara) (2020),
  3. FUNGSI DPRD DALAM PEMBENTUKAN PERATURAN DAERAH DI KABUPATEN BUNGO (2020),
  4. The Authority of the Honorary Council of the Indonesian Notary Association in Imposing Sanctions for Violation of the Notary’s Code of Ethics (2021),
  5. Penegakan Hukum di Masa Pandemi Covid: Pembatalan Perjanjian Sewa Gedung Resepsi Perkawinan Akibat Pandemi Covid-19 (2021),
  6. Analisis Pelaksanaan Peraturan Daerah Terkait Pajak Daerah (2021),

Google Scholar : Taupiqqurrahman, Sinta ID: 67176822. Email: taupiqqurrahman@upnvj.ac.id